Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: -"Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan insanlarımıza ulaşmanın imkanları oluşturulmuştur" dedi.
     Yıldırım, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Türkiyede ve dünyada Engelliler Haftası olarak anılmakta olduğunu hatırlattı.
     Engellilerin kendi kendilerine yetmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmelerinin AK Parti iktidarının bu alandaki temel prensibi olduğunu ifade eden Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:
     "Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan insanlarımıza ulaşmanın imkanları oluşturulmuştur. İktidarımız döneminde özellikle 2005 yılında çıkartılan ve ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiştir. 2005 yılı sonrasında yönetmeliklerle desteklenen Özürlüler Kanunu kapsamında öncelikle engellilerimiz sosyal hayata adım atmış, takibinde eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal güvenliğe birçok konuda problemleri çözülmüştür. Son 10 yıl baz alındığında özellikle sosyal güvenlikte Avrupaya örnek olacak nitelikteki çalışmalar hayata geçirilmiştir. Bugün Türkiyenin birçok yerel yönetiminde engelli dostu şehirler oluşturmak için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar ile şehirlerimizdeki fiziksel engeller de bir bir ortadan kaldırılmaktadır."
     Engelli vatandaşların artık sadece farklı özellikleri bulunan birer birey olarak toplumun içerisinde yer bulmakta olduğunun altını çizen Yıldırım, "Engellilerimiz artık acınılacak, utanılacak kişiler değildir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum. Bugün onlar için dünden daha güzel, yarın çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER