Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali -Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, uluslararası festivale gidiyor


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, uluslararası festivale gidiyor.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu topluuk, 6-11 Eylül 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının geleneksel olarak düzenlediği ve Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya gibi ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline gidiyor.
     Afyonkarahisar Belediyesinin her yıl Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği festivale, yurt içi ve yurt dışından 18 halk oyunu ekibi katılacak.
     Şehitkamil Belediyesi Halk oyunları Eğitmeni Sait Koca, Afyonda düzenlenecek festivalle Gaziantepe ait giysileri ve türküleri birçok ülke önünde sergileyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.
     Gaziantepi en iyi şekilde temsil edebilmek adına ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade eden Koca, yöreye özgü meryem, çibikli, terşi, meses, mani, kosyeri ve yarım kaba gibi oyunları sergileyeceklerini kaydetti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ise bünyelerinde oluşturdukları Halk oyunları Topluluğunun bu güne kadar gerek yarışma ve şampiyonlarda gerek şenlik ve festivallerde ortaya koyduğu performansla büyük beğeni topladıklarını bildirdi.
     Gaziantepin halk oyunlarının, türkülerinin, yöresel kıyafetlerinin ve ezgilerinin tanıtımının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantep kültürünün tanıtımı, bizler için çok önemlidir. Nesilden nesile anlatılan, öğretilen halk kültürünün değiştirilmeden öz ve orijinal figürlerini bizden sonraki kardeşlerimize, çocuklarımıza aktarmak, yurt ve dünya çapında sergilemek bizlerin önemli görevleri arasındadır. Umut ediyorum ki halk oyunları topluluğumuz bu festivalde ilimizi hak ettiği şekilde temsil edecektir. Ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER