Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline doğru

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline doğru -Bu yıl 473. kez gerçekleştirilecek festival kapsamında dağıtımı yapılacak 5 ton mesirin karılması devam ediyor -Manisayı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık: İmalatha


MANİSA (A.A) - Bu yıl 473. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında dağıtımı yapılacak 5 ton mesirin karılması devam ediyor.
     Manisayı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21-24 Mart tarihleri arasında 473. kez kutlanacak olan festivalin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.
     Festivalin, UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girdiğini anımsatan Tanık, dernek olarak 50 yıldır Manisanın tanıtımını yapmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.
     Tanık, 21 Martta Nevruz kutlamalarıyla birlikte Sultan Camii Külliyesindeki Bimarhanede geleneğe uygun olarak temsili karma töreniyle festivalin başlayacağını ifade etti.
    
     -Geleneğe uygun karılıyor-
    
     Geçen yıl festivalde 4 ton mesirin saçıldığını, bu yıl ise 5 ton mesir macununun dağıtılacağını kaydeden Tanık, şöyle konuştu:
     Mesir macunu karma işlemleri dernek imalathanesinde devam ediyor. İmalathanemizde çalışan 20 kadın, hiçbir teknolojiyi kullanmadan mesiri hazırlıyor. Sultan Camii kubbe ve şerefelerinden yapılan saçım noktalarını fazlalaştırıyoruz. Mesir geleneğini bozmamak için macun elle dağıtılıyor. Geçen yıl 27 noktadan dağıtım yapılırken bu yıl 35 yerden dağıtım yapacağız. Amacımız daha fazla kişinin mesirle buluşması.
     İmalathanedeki 20 kadının aralıksız olarak karma işlemi yaptığını ifade eden Tanık, dernek tarafından üretilen Mesir macunu içerisine 41 çeşit baharat bulunduğunu, bu baharatların da kendisine özgü özellikleri olduğunu söyledi.
     Tanık, Hiçbir teknoloji kullanılmadan imalathanemizde çalışan 20 bayan 5 ton mesir macununu ellerinde tek tek hazırlıyor dedi.
    
     -Mesir duası-
    
     22 Martta Cuma namazının ardından düzenlenecek törenle Mesir duasının yapılacağını anlatan Tanık, Protokol ile birlikte il müftümüzün önderliğinde 5 ton mesir macunu için dua edilecek. Halkımıza gerçekten okunmuş mesir macunu saçacağız. Halkımız burada mesir macunlarının dualı olduğuna ve şifa bulacaklarına inandıkları için toplanıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER