Uluslararası Türk

Uluslararası Türk-Arap Ortak Kültür Mirası Sempozyumu -Ürdün Başbakanı Nusur: "Türk kültür ve medeniyeti kültürel mirasımızın bir parçasıdır"


ESKİŞEHİR (A.A) - Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, "Türk kültür ve medeniyeti kültürel mirasımızın bir parçasıdır" dedi.
     Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki kültürel değerlere ışık tutmayı amaçlayan, Uluslararası Türk-Arap Ortak Kültür Mirası Sempozyumu, başkent Ammandaki Ürdün Üniversitesinde başladı.
     Sempozyumun açılışına Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiyenin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi ve eski Kültür Bakanı Salah Cerrar katıldı.
     Başbakan Nusur açılışta yaptığı konuşmada, "Türk kültür ve medeniyeti kültürel mirasımızın bir parçasıdır. Kral 1. Abdullah Türkiyeyi ziyaret eden ilk Arap lideridir. Bu, iki ülke arasındaki ilişkinin mahiyetini gösteriyor" ifadesini kullandı.
     Milli Eğitim Bakanı Avcı ise iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, kültürel alışverişin sağlanması amacıyla Ürdün okullarında okutulan müfredata Türkçenin konulması yönünde çalışmalarda bulunduklarını bildirdi.
     Çarşamba gününe kadar sürecek sempozyuma, Türkiye ve Ürdünün yanı sıra Mısır, Tunus, Cezayir, Fas, Lübnan, Filistin ve Suriyeden çok sayıda düşünür katılıyor.
     Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki kültürel değerlere ışık tutmayı amaçlayan ve BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Arap Üniversiteler Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen sempozyumda, Arap ve Türk toplumları arasındaki kültürel, sosyal ve tarihi ilişkiler konusunda görüş ve öneriler sunulacak.
    
    
     Muhabir: Leys el-Cüneydi / Gülşen Topçu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Uluslararası Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER