Umurbeyli öğrenciler, Bulgaristanda gençlik programına katıldı

Umurbeyli öğrenciler, Bulgaristanda gençlik programına katıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Umurbey İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının gençlik programı kapsamında yürüttüğü Beşikten Mezara Demokrasi projesi için Bulgaristana gitti.
     Ziyareti, projenin koordinatörü olan Tekirdağ Malkara Balabancık Ortaokulu ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Umurbey İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Recep Yurdabak, gezinin çok yararlı olduğunu söyledi.
     Öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Bulgaristanın Varbitsa kentindeki St. Paisi Heldansky Lisesi ve Byla Reka köyündeki Kiril-i Metody Osnovro Uchliste Okulunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yurdabak, Öğrencilerimiz yapılan ziyaretlerde, okullardaki demokrasi uygulamaları gözlemlendiler. Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde bulunan okullarda sıcak karşılamalar yaşadık. Çanakkale ve Tekirdağdan gelen öğrenci ve öğretmen grubuna, çok sıcak karşılama töreni yaptılar. Bizlere, yöreye ait geleneksel ikramlar sunuldu. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve şarkılar söylendi. Öğrenci ve öğretmenlerle beraber halaylar çekildi. Gezi oldukça eğlenceli geçti dedi.
     Yurdabak, gezi sırasında farklı kültür ve insanlarla kazanılan dostluk ve arkadaşlıkların en büyük kazançları olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Umurbeyli öğrenciler, Bulgaristanda gençlik programına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER