Üniversite öğrencilerine yangın ve deprem tatbikatı

Üniversite öğrencilerine yangın ve deprem tatbikatı -Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Bitlis Eren Üniversitesi Yüksek Okulunda öğrencilerin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı


BİTLİS (A.A) - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yüksek Okulunda öğrencilerin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı sivil savunma arama kurtarma ekipleriyle, itfaiye ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği okulda çıkan yangın ve ardından meydana gelen deprem sonrası, üst katlardaki yaralıların tahliyesi ve ambulanslarla hastanelere sevki canlandırıldı.
     Okulda yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, alarmı duyan öğrenciler panik içinde dışarı çıkmaya çalışırken, sağlık görevlileri öğrencileri sakinleştirerek binayı tahliye etti.
     Daha sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulun üst katında dumandan etkilenen öğrencileri itfaiye merdiveniyle kurtardı. Öğrenciler, ambulansa yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
     Deprem tatbikatının da yapıldığı okulda, dersliklerde mahsur kalan ve enkaz altında kalan öğrenciler ekipler tarafından kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Maşallah Bayav, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde, BEÜde gerçeği aratmayan bir tatbikat düzenlediklerini söyledi.
     Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, vatandaşa ve öğrencilere depremi ve afeti öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Bayav, şöyle konuştu:
     Tatbikat öncesi BEÜ Rektörlüğünde seminer düzenledik. Seminerde akademisyenler konuyla ilgili çalışmalarını anlattı. Akademisyenler bizi, kurum amirlerini ve öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu hafta boyunca ilköğretim, ortaöğretim ve son olarak da üniversite öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenledik. Ayrıca BEÜ bünyesinde Sivil Savunma Bölümüde bulunuyor. Bu bölümdeki arkadaşların da tatbikata katılmalarını sağladık. İleride bu görevde çalışacakları zaman, afetlere hazırlıklı olmalarını istedik.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine yangın ve deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER