Üniversite Sporları Federasyonundan Vali Yılmaza ziyaret

Üniversite Sporları Federasyonundan Vali Yılmaza ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) heyeti, Vali Şerif Yılmazı ziyaret etti.
     Ziyarete, FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Genel Sekreter Erdoğan Çelebi ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
     FISU Genel Sekreteri Saintrond, Erciyesin yeni yapılacak tesislerle yakın ülkelerden gelecek kayak sevenlerin hizmetine sunulabileceğini söyledi.
     Kış turizminde öne çıkan Alplere alternatif alanların olması gerektiğini belirten Saintrond, Erciyesin kayak sporu için değerlendirilebileceğini, kentte bu kapsamda çeşitli incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.
     Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz ise, 2011 yılında Erzurumda yapılan Üniversite Kış Oyunlarını Türkiyenin yüz akıyla tamamladığını hatırlattı.
     Kayserinin de çeşitli spor faaliyetlerine ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     Daha önce ülkemizde gerçekleştirilen Dünya Basketbol Şampiyonasının bir ayağı da Kayseride gerçekleştirildi. Yine Kayseride 2013 yılı içerisinde FİFA U20 yirmi yaş altı Dünya Şampiyonası gerçekleştirilecek. Bununla ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. Buradan Kayserinin uluslararası organizasyonlara hazır hale geldiği anlamı çıkmaktadır. 2015 Üniversite Kış Oyunlarının ilimizde yapılmasıyla ilgili altyapımızın yeterli olacağını düşünmekteyim. Özellikle Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projemiz, 2015 yılı itibari ile tamamlanmış olacak. O nedenle üniversite kış oyunları ile ilgili altyapımız, yeni bir yatırıma gerek kalmaksızın hazır hale gelecek demektir. 4 üniversitemizin bulunması, 50 bine yakın üniversite öğrencisinin olması ve 280 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi olması, yapılacak bu sportif faaliyetlerin bundan sonra ilimizde kalıcı şekilde hizmetine devam etmesi anlamına gelecek.
     Ziyaretin ardından Genel Sekreter Eric Saintrond, Vali Yılmaza federasyonun şiltini verdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Üniversite Sporları Federasyonundan Vali Yılmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER