Üniversiteliler köy okulunu onardı

Üniversiteliler köy okulunu onardı -GAÜN öğrencileri, İslahiye ilçesine bağlı Köklü köyü ilkokulunda tadilat yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) dersi kapsamında ilçeye bağlı Köklü köyü ilkokulunda tadilat yaptı.
     İktisat Bölümü birinci sınıf öğrencileri, öğretim görevlisi Hamiyet Özdemir nezaretinde, İslahiyeli bazı esnaf ve iş adamlarından aldıkları destekle, Köklü köyündeki iki derslikli okulun eskiyen perde ve kırılan camlarını değiştirdi.
     Öğrenciler ayrıca, kapı ve pencereleri onardı, uygun yerlere demir korkuluk taktı, sıraları zımpara ile temizleyip cilaladıktan sonra okulu boyadı.
     Bu arada, İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, öğrencileri çalışma sırasında ziyaret ederek, çikolata dağıttı.
     Özdemir, yaptığı açıklamada, okulun durumunun iyi olmadığını öğrenince, ders kapsamında çalışma başlatarak, okulu tadilattan geçirdiklerini belirtti.
     Öğrencilerden Kısmet Kutlu da köy okulu için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Çalışma sonunda öğrencilerin gülen yüzlerini görmek hepimizi mutlu etti" dedi.
     Okul müdürü Çağlar Kaya ise bir eğitim yuvasını bakım ve onarımdan geçiren üniversite öğrencileri ile öğretim görevlisi Özdemire teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Üniversiteliler köy okulunu onardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER