Ünyede Lütfen Özür Dilemeyin Projesi

Ünyede Lütfen Özür Dilemeyin Projesi


ORDU (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Ordu Valiliği koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Lütfen Özür Dilemeyin Projesinin farkındalık artırma çalışma seminerlerinin 15. toplantısı Ünye Belediyesi Kültür Sitesinde yapıldı.
     Proje Koordinatörü Selma Arslan, herkese farkındalık eğitimi vermek için proje kapsamında Ordunun bütün ilçelerinde bilgilendirme yaptıklarını belirtti.
     Arslan, konuşmasında Karadeniz Bölgesindeki engelli sayısının yüksek olduğuna işaret etti.
     Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın ise Türkiyenin engelli gerçeği ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, Engelli neden olunur, neden engelli hale gelir insanlar- Günümüz de teknoloji ile sürekli iştigal eden, araçlarda seyahat eden, iş yerlerinde makinelerle çalışan bir toplumda her an herkes engelli hale gelebilir. Toplum, devlet, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri ve toplumun bireyleri olarak engelli sayısını azaltmak için neler yapacağız- Bununla ilgili yapılacak olan neler var - Bunlarla ilgili mutlaka bilimsel verilerden hareketle bir takım çalışmaların yapılabilmesi mümkündür dedi.
     Aydın, toplumda bilinçlenme oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Engelli bir vatandaşı gördüğümüz zaman ona özür dilemek yerine, ona yardımcı olmak, onun hayatını kolaylaştırmak adına elinden tutarak karşıdan karşıya geçirme bilinci bile olsa yardımseverliği toplumun tüm fertlerine, özellikle genç fertlerine aktarmak buraya gelen bütün vatandaşlarımızın yapabileceği şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle toplumu bilinçlendirmek lazım. Her ailede olmasa da toplumun hemen hemen her mahallesinde mutlaka bir engelli vatandaşımız var. Engelli vatandaşlarımızın toplumun içinde toplumun fertleri olarak hayatlarını rahatça geçirmeleri gerekir. Bununla ilgili de devlet vatandaş, kamu kurum ve kuruluşlarından iş biriliği, hedef ve maksat birliği önem arz etmektedir.
     Seminerde daha sonra Dr. Meltem Kaya, Aile planlaması, yeni doğan takipleri ve özürlülüğün önlenmesindeki önemi konusunda, Ünye Sağlık Grup Başkanı Dr. Engin Araz ise özürlülük, engellilik, sakatlık nedenleri, korunma yolları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
     Seminere Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar, sivil toplum örgütü temsilcileri, resmi kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve aileler katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede Lütfen Özür Dilemeyin Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER