Uşakta velilere karne uyarısı

Uşakta velilere karne uyarısı


UŞAK (A.A) - Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, öğrencilerin karne sendromu yaşayabileceği uyarısında bulunarak, velilerin dikkatli olmalarını istedi.
     Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde milyonlarca öğrencinin karne aldığını hatırlatarak, velilerin çocuklarda travmaya neden olacak davranışlarda bulunmaması gerektiğini belirtti.
     Çocukları karnedeki notlara göre derecelendirmenin yanlış olduğuna dikkati çeken Hakan Ayanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Karnesinde kötü notları olan öğrenciler bu durum karşısında karne sendromu yaşayabiliyor. Karne sendromu, öğrencilerin başarısız olduğu dersler karşında ailenin vereceği tepkilerden korkması ve psikolojik olarak etkilenmesidir. Ailenin zayıf bir karne karşında göstereceği tutum, öğrencinin gelecekteki eğitim hayatında da önemli rol oynar. Çünkü çocuk okulda öğrenim görürken aileden aldığı eğitim ile okuldaki başarısını artırır. Anne babaların doğru tutum ve davranışları da çocuğun okul başarısını olumlu etkiler.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşakta velilere karne uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER