UÜ Hukuk Fakültesinde ilk mezuniyet sevinci

UÜ Hukuk Fakültesinde ilk mezuniyet sevinci -Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Kocabıyık: -UÜ Hukuk Fakültesinin belirleyeceği bir mezunumuza doktora bursu ile 10 mezunumuza yurt dışında 3 aylık staj imkanı sağlayacağıma sö


BURSA (A.A) - Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyıkın 2007 yılında yaptığı 4,2 milyon TL bağışla kurulan ve 2008de Uludağ Üniversitesinin (UÜ) Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesinde eğitime başlayan Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi.
     Asım Kocabıyık, törende yaptığı konuşmada, eğitim konusunun Türk milletinin en önemli konusu olduğunu belirterek, bir ülkede eğitim arttıkça insanların daha fazla medeniyete daha sahip olduklarını söyledi.
     Hukuk Fakültesinin bugün ilk mezunlarını verdiğini ifade eden Kocabıyık, Yeni mezun arkadaşlara bazı haberler vermek istiyorum. UÜ Hukuk Fakültesinin belirleyeceği bir mezunumuza doktora bursu ile 10 mezunumuza yurt dışında 3 aylık staj imkanı sağlayacağıma söz veriyorum. Eğitime katkıyı vatandaşlık borcu olarak biliyorum. İyi eğitilmiş kuşaklar olmadan ülkemizin kalkınmasının mümkün olmayacağına inanıyorum diye konuştu.
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, öğrencilerin 4 yıl gibi uzun bir eğitim döneminden sonra hak ederek bu diplomaları aldıklarını belirtti. Dilek, Bu durum bizler için büyük bir kazanımdır. Bu vesileyle fakültemizi Gemlike kazandıran Sayın Asım Kocabıyıka da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.
     Fakülte birincisi Fatma Nur Akgün de Gün geçtikçe gelişeceğine ve yıllar içinde Türkiyenin sayılı hukuk fakültelerinin arasında yer alacağına inandığımız fakültemize her aşamada destek veren çok değerli büyüğümüz Sayın Asım Kocabıyıka tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum dedi.
     Daha sonra, diplomalarını alan 35 öğrenci, mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak kutladı.
     Törenine, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan ile Nurhan Kocabıyık, öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
    
     Muhabir : Gemlik / Cem Şan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber UÜ Hukuk Fakültesinde ilk mezuniyet sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER