Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları

Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları Başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları, Kocaelide Başladı.
     1950 metre uzunluğundaki Körfez Yarış Pistindeki ilk tur yarışlarına, Süper Grup kategorisinde 9, Maxi Grup kategorisine ise 4 yarışmacı katıldı.
     Yarışlarda, Süper Grupta birinciliği Kaan Gürgenç, ikinciliği Ayhan Germirli, üçüncülüğü Cengiz Artamın elde ederken, Maxi Grup kategorisinde, Ümit Ülkü birinci, Levent Kocabıyık ikinci, Ahmet Mutlubaş da üçüncü oldu.
     TOSFED Sportif Direktörü Serhan Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede otomobil sporları için 3 yarış pistinin bulunduğunu belirterek, Körfez Yarış Pistinin en eski yarış pisti olması nedeniyle Türkiye otomobil sporları tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarının gelişmekte olduğunu belirten Acar, 2000 yılına kadar pistlerde 30 otomobilin yarıştığını gördük. Otomobil sporları ekonomik durumla ilgili olduğu için ekonomik kriz şampiyonaya katılan katılımcı sayısını da azaltıyor. 2009 yılında, dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisini yeni atlatmaya başladık. 2012 yılına gelindiğinde tüm kategorilerde yarışan katılımcı sayısı artmaya başladı diye konuştu.
     Türkiye Pist Şampiyonasının 3. ayağı, yarın yapılacak Süper Grup ve Maxi Grup kategorilerindeki ikinci tur ve 1600 grup kategorisi yarışlarının ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER