UÜ Tıp Fakültesinde tekstilciler için laboratuvar

UÜ Tıp Fakültesinde tekstilciler için laboratuvar


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde, tekstil ürünlerine yönelik her türlü yüzey üzerinde antimikrobiyal ve antimantar testlerin yapılabileceği laboratuvar kuruldu.
     UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminin desteği ile UÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Cüneyt Özakının yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Orhan, Yrd. Doç. Dr. Serpil Koral Koç ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Ayşe Melda Sınırtaşın da görev aldığı Hastanelerde Kullanılan Tekstil Malzemelerine Uygulanacak Antibakteriyel İşlemlerin Etkinliğinin Test Edilmesi için Uygun Laboratuvar Şartlarının Oluşturulması projesinden sağlanan destekle kurulan laboratuvarda, bundan böyle antimikrobiyel ve antimantar testler yapılabilecek.
     Mikrobiyoloji Laboratuvarında doğal ve sentetik liflerden üretilmiş dokuma, inşaat ve yapı tekstilleri, taşıma ve diğer endüstriyel amaçlı tekstiller, mobilya, ev tekstilleri ve yer döşemeleri ve tıbbi eldivenlerin testleri yapılabilecek.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber UÜ Tıp Fakültesinde tekstilciler için laboratuvar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER