V1 Challenge Yarışları

V1 Challenge Yarışları -Yarışların ilk ayağı Tarsusta start aldı


MERSİN (A.A) - Rallici Volkan Işık tarafından tasarlanan ve Türkiyenin ilk özgün motor sporları organizasyonu olan V1 Challengede 2013 sezonu Tarsus ayağıyla start aldı.
     V1 Challengein ilk ayağı, Tarsus Cumhuriyet Meydanında özel olarak hazırlanan ve trafiğe kapalı 415 metre uzunluğundaki parkurda toplam 17 pilotun katıldığı antreman ve sıralama turlarıyla başladı.
     Antreman turlarında geçen yılın V1 Genel Klasman İkincisi Burak Çukurova 29.830luk derecesiyle en iyi zamanı elde etti. Sıralama turlarındaysa geçen yılın V1 Genel Klasman Üçüncüsü Can Tolon 28.539luk zamanla en iyi dereceyi elde ederek, doğrudan dörtlü final grubuna kalma hakını elde etti.
     Sıralama turlarında geçen yılın V1 Şampiyonu Yağız Avcı 28.549 ile ikinci, Burak Çukurova 28.649la üçüncü oldu. Tarsus V1 yarışına konuk pilot olarak katılan Tarsuslu rallici Dağhan Ünlüdoğan ise 28.746lık zamanıla en iyi 4. dereceyi elde etti.
     V1 pilotları ve Tarsus halkı, Hatayda gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenler anısına start öncesi saygı duruşunda bulundu.
     Rallici ve V1 Challengeın kurucusu Volkan Işık, kendi otomobiliyle seyircilere gösteri yaptı.
     Pilotlar sıralama turlarında elde ettikleri dereceye göre dörderli gruplar halinde start alacak. Dörtlü finalde Tarsus V1 yarışının birincisi olmak için 8 turluk zorlu bir mücadeleye girecek.
     Yarışı 1nci bitiren pilot 6 bin lira, 2inciye 4 bin lira, 3üncü ise 2 bin liranın sahibi olacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber V1 Challenge Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER