Vakıf Haftası

Vakıf Haftası -Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 13 yılda Sivas ve Yozgatta 74 vakıf eserin onarıldı, yapılan onarımlar için 19 milyon 641 bin 868 lira harcandı


SİVAS (A.A) - Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 13 yılda Sivas ve Yozgatta 74 vakıf eserin onarıldığı, yapılan onarımlar için 19 milyon 641 bin 868 lira harcandığı bildirildi.
     Vakıf Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Bölge Müdürü Ali Veral ve çalışanlar Atatürk Anıtına çelenk sundu. Veral, burada yaptığı konuşmada, vakfın, kişinin taşınır veya taşınmaz mallarının hiçbir dış tesir altında kalmaksızın sırf kendi rıza ve isteğiyle şahsi mülkiyetinden çıkarıp hayır ve hasenat gayesiyle yine kendisi tarafından belirtilen şart ve hizmetlerin yerine getirilmesi için ebedi olarak tahsis etmesi olduğunu belirtti.
     Vakfın, iyilik, hayır, güzellik, estetik ve sevgi gibi amaçları olduğunu ifade eden Veral, vakıfların inşa ettiği sevgi, güzellik, iyilik ve merhamet sözcüklerinden hareketle büyük bir medeniyet birikimi ortaya çıkardığını kaydetti.
     Sivasın güzel bir Selçuklu şehri olduğuna işaret eden Veral, kendilerinin de bu medeniyetin takipçisi ve emanetçisi olduğunu vurguladı.
     Ali Veral, çalışmalarına ilişkin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak 306 fakir öğrencimize burs, 125 dul ve yetime maaş, bin 400 yoksul vatandaşımıza ise kuru gıda vermekteyiz. Ayrıca sorumluluk sahamızda bulunan Sivas ve Yozgatta 2000 yılından 2013 yılına kadar 74 vakıf eseri onarıldı, onarımlar için toplam 19 milyon 641 bin 868 lira harcandı diye konuştu.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER