Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Sivas Valisi Kemelek, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kemelek, mesajında, sosyal dayanışmayı sağlamak, yardımlaşmak, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek için fertler arasındaki ilişkilerin iyi olması gerektiğini belirtti.
     Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en yüce değerlerden biri olduğunu ifade eden Kemelek, şunları kaydetti:
     "Her toplum, dayanışma ve yardımlaşma konularında, yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturmuştur. Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, verimli, teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Malını hiç kimseyle paylaşmayan insanın en sevdiği şeylerden karşılık beklemeden vazgeçmesi, insanlığın hizmetine sunması, toplumsal yapının güçlenmesine, birlik ve beraberliğe önemli katkılar sağlar."
     Vakıf anlayışının yayılmasının toplumsal dokuyu güçlendirdiğini vurgulayan Kemelek, "Sosyal sınıflar arası alışverişin olması, yardımlaşmanın alt-üst katmanlar arasında gelişmesi, karşılıklı saygı ve sevgiyi tesis eder. Vakıflar, modern dünyada atomize olmuş, yalnızlaşmış bireyi sosyal şemsiye altına alır. Dil, din, ırk farkı gözetmeyen vakıf anlayışı, çoğulcu bir toplum modelinin temeline uygun bir anlayıştır" ifadesini kullandı.
     Vakıfların hizmet alanının çok geniş olduğunu aktaran Kemelek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Aklımıza gelebilecek her alanda eğitim, ekonomi, sosyal, kültürel, dini birçok vakıf kurulmuştur. Gariplerin, çaresizlerin, hastaların, yoksulların, kimsesizlerin güvencesi olan vakıflar, varlıklı insanlar için de ihtiyaç sahiplerine yardım yapma hazzını yaşamaları için yasal ve güvenilir ortamlar hazırlamıştır."
     Sivasta önemli vakıf eserlerinin bulunduğunu belirten Kemelek, şunları kaydetti:
     "İlimizdeki vakıf eserleri, ülkemizdeki en önemli eserler arasında yer almaktadır. Bu eserler, nitelik, nicelik, estetik, mimari, tarihi, sosyolojik ve ekonomik yönden zengin özelliklere sahiptir. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan 4 han, 1 kervansaray, 8 hamam, 2 çeşme, 49 cami ve mescit, 31 türbe, kümbet ve hazire, 4 medrese olmak üzere 99 vakıf eski eseri vardır. Ülkemiz için son derece değerli olan, geçmişimizin yansımaları vakıf eserlerinin restorasyonu Valiliğimiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bu ecdat yadigarı eserlerin bakım ve onarımlarının yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce 121 kişiye muhtaç maaşı, 306 öğrenciye burs ve bin 400 aileye kuru gıda yardımı yapılmaktadır."
     Sosyal, ekonomik ve kültürel alanda vakıfların yardımlarının büyük olduğuna dikkati çeken Kemelek, "Yapılan tüm çalışmalar ve sunulan hizmetlerin kalitesinin, sürekliliğinin artırılması için toplumun her kesiminin üzerine önemli görevler düşmektedir. Eserlerimizi onarmak, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak kadar onları korumak, şartlarını iyileştirmek ve gelecek nesillere bu kültürü bırakmak son derece önemlidir" ifadesini kullandı.
     Kemelek, 30. Vakıflar Haftasını kutladı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER