Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şahin, mesajında, vakıfların sosyal dayanışmanın sağlanması, yardımlaşma, birbirine destek olma, acı ve mutlu günleri paylaşma, sevgi ve saygı tohumlarını atabilme misyonunu asırlardan beri sağlıklı şekilde sürdürdüğünü bildirdi.
     Osmanlının fethettiği her yere imaret, kervansaray, çeşme, aşevi, hamam, köprü, cami, tersane, medrese ve yol yaparak o bölgelerin kalkınmasına vakıflar aracılığıyla ciddi katkılarda bulunduğunu ifade eden Şahin, AK Parti iktidarları dönemine kadar vakıf eserlerinin restorasyonuna büyük önem verilmediğini kaydetti.
     AK Partinin yurt içi ve yurt dışındaki tarihi eserleri restore etmeyi kendine şiar edindiğini anlatan Şahin, vakıf eserlerine sahip çıkmanın, gelecek nesillere sağlıklı ve sağlam bir şekilde bırakmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise vakıfların serveti hizmete dönüştüren tek müessese olduğuna değinerek, sosyal dengenin sağlanmasında önemli bir görev üstlenen vakıfların aynı zamanda geçmişi de geleceğe taşıyan önemli kurum olduğunu bildirdi.
     Bugün dünyada yaşanan birçok sorunun temelinde, insanlar arasındaki hayır ve yardımlaşma kültürünün eksikliğinin yattığına dikkati çeken Çakır, Osmanlı dönemindeki vakıf müessesesinin Cumhuriyet döneminde de kurumsallaştırılarak devam ettirildiğini, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bu çerçevede önemli hizmetler yürüttüğünü belirtti.
     (YET-ÖND-EMN)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER