Vali Aydın, Doğan köyünde incelemelerde bulundu

Vali Aydın, Doğan köyünde incelemelerde bulundu


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervarinin Doğan köyünde incelemelerde bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamada, Vali Aydının beraberinde 3. Komando Tugay Komutan vekili Kurmay Albay İsmail Şanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli ve Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz ile Geçittepe mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının yer yer 6 metreye kadar ulaştığı ve yol açma çalışmaların devam ettiği Doğan Köyüne helikopterle gittiği belirtildi.
     Açıklamada, Doğan köyü sakinleri ve köy korucularıyla bir araya gelen Vali Aydının burada yaptığı konuşmada, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirterek, hükümetin, köy korucularının özlük haklarının daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaptığını söylediği kaydedildi.
     Doğan Köyü İlköğretim Okulunu gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Vali Aydının daha sonra okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinlediği ifade edildi.
     Okulda 715 öğrencinin eğitim gördüğü ve 30 öğretmenin de görev yaptığını anlatan Vali Aydının, köyde Siirt Okuyor kapsamında 6 bin 121 kitap okunduğunu, sayının daha da artacağına inandığını belirttiği bildirildi.
     Vali Aydın ve beraberindekilerin daha sonra sağlık merkezini ziyaret ettiği kaydedildi.
     Doğan köyü 2002 yılında yapılan seçimlerde oy kullanmayarak seçimlerin iptal edilmesine yol açmış, 9 Mart 2003 yılında yapılan seçimlerde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt milletvekili olmuştu.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Aydın, Doğan köyünde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER