Vali Düzgün cami açılışına katıldı

Vali Düzgün cami açılışına katıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever iş adamı Mehmet Tarmanın kayınvalidesi ve kayınbabası adına yaptırdığı caminin açılışına katıldı.
     Cuma namazından sonra gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Düzgün, Kayserili hayırseverlerin Türkiye çapında ün yaptığını belirterek, bütün anne babalara böylesine hayırlı evlatların nasip olması temennisinde bulundu.
     Tarman ailesinin yapmış olduğu hayır işleriyle genç nesillere de örnek olduğunu ifade eden Düzgün, "Kayserililer böyle hayır işlerine alışıktır. Tarman ailesi sadece cami değil birçok hayır işinde yer almışlar hatta Türkiye ile yetinmeyip Nijeryada bir hastanenin yapımına ciddi manada katkıda bulunmuşlardır. Burada açılışını yapacağımız caminin iç mimarisini de gördüm, çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Hayırsever iş adamı Mehmet Tarman da "Anne ve babamıza layık olmaya çalışıyoruz. Caminin tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Düzgün, hayırsever iş adamı Tarmana teşekkür plaketi verdi.
     Daha sonra emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçanın yaptığı dua ile caminin açılışı gerçekleştirildi.
     Demokrasi Mahallesinde yaptırılan 600 kişilik Hacı Mahmut-Ayşe Bozkurt Camii, 500 bin liraya mal oldu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Vali Düzgün cami açılışına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER