Vali Güzeloğlu, Öğrenci Kurultayına katıldı

Vali Güzeloğlu, Öğrenci Kurultayına katıldı


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 5incisi düzenlenen Öğrenci Kurultayına katıldı.
     Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi Uğur Oral Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersinin, doğal güzelliklerinden bahsederek, Mersinin yılın 300 günü güneşli olmasının yanı sıra sıcak ve cana yakın insanlarıyla Akdeniz kıyısının ve Türkiyenin çok güzel bir kenti olduğunu söyledi.
     Mersinin, Türkiyenin 2023 hedefi doğrultusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Güzeloğlu, 2012 verilerine göre Mersin, yaklaşık 25 milyar dolarlık ihracat hacmiyle dış ticarette İstanbuldan sonra ülkenin en önemli ikinci kentidir dedi.
     Güzeloğlu, Mersinin, Türkiyenin kamu hazinesinden ve yatırımlarından aldığı payın daha fazlasını kamuya aktaran 12 şehirden biri olduğunu belirterek, kentin geleceğe yolculuğunda çok önemli sorumluluklarının olduğunu kaydetti.
     Bu yıl Akdeniz Oyunlarının Mersinde yapılacağını anlatan Güzeloğlu, 2020 olimpiyat oyunlarını İstanbulun alacağına yürekten inanıyorum. Artık bu büyük ülke olimpiyat rüyasını en iyisiyle gerçekleştirecek bir konumdadır. Ama bunun önündeki en büyük sınav Akdenize kıyısı olan 24 ülkenin 10 bine yakın sporcu ve izleyicisiyle katılacağı, haziran ayında kentimizde yapılacak olan Akdeniz Oyunlarıdır diye konuştu.
     Mersinde yapılacak nükleer santral konusuna da değinen Güzeloğlu şunları kaydetti:
     Bilinmeli ki ne nükleer santral ne diğer santraller ne de hiçbir çevre projesi çevre mühendislerinin imzası ve bilim insanlarının görüşleri alınmadan hataya geçirilmiyor. Dolayısıyla nükleer santral fikrinin karşısında olanlar kadar yanında olanlar da var. Ama bir gerçek var. Türkiye büyüme zorundadır. Türkiye hedeflerine koşar adım yol alarak erişmek zorundadır. Ertelenmiş beklentilerimizi, ötelenmiş düşünce ve hedeflerimizi hızla hayata geçirmek zorundayız. Güçlü olmak zorundayız. Nükleer teknolojiyi enerji üretiminde ve diğer alanlarda kullanmaya dönük kararlılığımızın çevreyle olan ilişkisini bir an önce ortaya koymak zorundayız.
     Mersin Üniversitesi Rektörü Süha Aydın, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlunun da konuşma yaptığı kurultay, Türkiye Zihinsel ve Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının Mersin Şubesine kayıtlı çocuklarının sunduğu ritim gösterisiyle sona erdi.
     Kongrenin, 3 gün süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Güzeloğlu, Öğrenci Kurultayına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER