Vali Kızılcık, Fatih Projesi tanıtım ve

Vali Kızılcık, Fatih Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Fatih Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı.
     Kızılcık, Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın, internet çağının gerektirdiği gelecek nesillerin yetişeceği bir dönem olacağını vurguladı.
     21. yüzyılının fırsatları artırma dönemi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti:
     Devletin, vatandaşının önündeki fırsatları artırması görevi olduğunu söylerler. Fatih Projesi sayesinde çocuklarımızın zamanı ve teknolojiyi çok daha etkin kullanıp, teknolojinin sağladığı kolaylıklardan faydalanıp 21. yüzyıla daha iyi hazırlanmasına katkı sağlamış olacaktır. Bu projenin ülkemizin 2023 hedeflerine ve sonrasında 2071i gerçekleştirecek gençliğin yetişmesinde yeni bir zihniyet değişimine, devrimine neden olacağını düşünüyorum. Bu proje sadece çocuklarımızın yetişmesi, gelişmesi için değil, aynı zamanda onları eğiten öğretmenlerimizin de çok ciddi zihni dönüşümü yaşamalarına neden olmaktadır. Zira bu teknolojiyi kullanabilmenin bir yöntemi var. Dolayısıyla bakanlığımız sadece teknoloji sınıflarını değil bu teknolojiyi kullanacak öğretmenlerimizin eğitimini gerçekleştirmektedir.
     Kızılcık, burada düzenlenen törenden sonra bazı okullarda öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kızılcık, Fatih Projesi tanıtım ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER