Vali Koçdemirin Başkortostan ziyareti

Vali Koçdemirin Başkortostan ziyareti -Koçdemir, Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 30. Dönem Toplantısında, Eskişehirdeki 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hazırlıklarını anlattı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 30. Dönem Toplantısında, Eskişehirin 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının ana gündem maddeleri arasında yer aldığını söyledi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Koçdemir, Rusya Federasyonuna bağlı Başkortostan Cumhuriyetinin başkenti Ufada yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 30. Dönem Toplantısına katıldı.
     Toplantıda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Koçdemir, temaslarının ardından davetli olarak gittiği Başkortostan Cumhuriyetinden döndü.
     Koçdemir, Başkortostan ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, Toplantı, Eskişehir açısından oldukça yararlı geçti. Eskişehir 2013, toplantının ana gündem maddeleri arasındaydı. Bu, Türk Dünyasının Eskişehiri ne kadar yakından takip ettiğini göstermektedir dedi.
     Ufa Büyükşehir Belediye Başkanı İrek Yalalov ile yapılan görüşmeyle Ufa ile Eskişehirin kardeş şehir olması yolunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Koçdemir, şunları kaydetti:
     2013e az bir zaman kalması sebebiyle sürecin hızlandırılmasına karar verildi. Bu çerçevede niyet mektuplarıyla birlikte karşılıklı ziyaretler planlandı. Kültür Bakanlığı, Üniversite ve Milli Müze Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde iki şehir kardeşliğinin somut işbirliklerine dönmesi imkanları ortaya konuldu. Eskişehirde hem yıllar evvel göç edip yerleşen hem de öğrenim için gelen çok sayıda Başkortostan kökenli insan yaşamaktadır. 2013 Kültür Başkentliği çerçevesinde hem başkent meydanında hem de restore edilerek kazandırılacak Odunpazarı evlerinden birinde Başkortostanın tanıtımı sürekli hale getirilecek.
     Başkortostandan gelecek heyetin ardından Eskişehirden de bir heyetin Ufaya gitmesinin planlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Vali Koçdemirin Başkortostan ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER