Vali ve yardımcıları ile kaymakam eşleri

Vali ve yardımcıları ile kaymakam eşleri Manavgatı gezdi


ANTALYA (A.A) - Vali Ahmet Altıparmakın eşi Özden Altıparmak, geleneksel hale getirdiği ilçe ziyaretlerine vali yardımcılarının ve kaymakamların eşleri ile Manavgatı ziyaret etti.
     Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlunun eşi Fatma Bulgurlunun ev sahipliğinde gerçekleşen ilçe ziyaretinde Oymapınarda Belediye Başkanı Tevfik Güven tarafından karşılanan heyet, ilk olarak Oymapınar barajı ve Manavgat şelalesini gezdi.
     Beraberindekilerle Dr. Hüseyin Vural İş Okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Özden Altıparmak, öğrencilere hediyeler verdi. Ziyaretçiler, iş okulunun Türkiye 3üncüsü olan basket takımını tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Hafize Ayten Vural Anaokulunu da ziyaret eden Özden Altıparmak ve protokol eşleri, sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdi.
     Özden Altıparmak ile vali yardımcılarının ve kaymakamların eşleri, son olarak Side Antik Kenti ve Müzesini ziyaret etti. Apollon Tapınağı önünde hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçilere, Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere tarafından antik şehir hakkında bilgi verildi.
     Antik dönemde Sidenin Doğu Pamfilya bölgesinin idare şehri olduğunu belirten Kozdere, 2 bin yıllık Apollon Tapınağının yurt dışı turizm fuarları tanıtımlarında Türkiyenin sembolü olduğunu söyledi.
     Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar da Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiyede ilk defa tarihi eserlerin korunması için tapınaklar bölgesinin tahsisini Side Belediyesine verdiğini hatırlatarak, Antik şehirde yerleşim Girit Adasında çıkan çatışmalar sonrasında başlamış. Dönemin Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından Selimiye köyü kurularak Sidede yerleşim yapılmış dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali ve yardımcıları ile kaymakam eşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER