Vali Yüksel, Orkide Sera tesislerini inceledi

Vali Yüksel, Orkide Sera tesislerini inceledi -Ankara Valisi Yüksel: -Bir gün Ankaradan çok sayıda bitkinin Almanya, Hollanda ve Moskovaya satılmasını hayal ediyorum


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, tarımın gelecekte çok stratejik bir alan olacağını belirterek, gelecekte Ankaradan çok sayıda bitki ve ürünün Almanya, Hollanda ve Moskovaya satılmasını hayal ettiğini söyledi.
     Vali Yüksel, Mamaktaki Orkide Sera tesislerini inceledi. Çiçek borsasının Ankarada kurulmasını çok istediğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
     Bu yarışa çok geç başladık. Ama büyük işler küçük adımlarla başlar. Son 2 yılda Ankarada tarım alanında önemli çalışmalar yapıldı. Beni Ankarada çiftçinin cebine giren para ilgilendiriyor. Ürünleri çeşitlendirmeye ihtiyaç var. Bu ürün çeşitliliği Ankarayı tanıtmaya yetmez. Ankara canlı bir kent olmalı. KDVsi yüksek ürünler yetiştirmeliyiz. Geleceğin en stratejik başlığı tarım olacaktır. Geleceğin reçetesi tarımdır. Ankarada üç tane başlığı çok önemsiyoruz. Bunlar tarım, turizm ve bilişim sektörleri
     Yüksel, gelecekte Ankaradan çok sayıda bitkinin Almanya, Hollanda ve Moskovaya satılmasını hayal ettiğini belirtti.
     Dünyada 2030 yılında suya erişim oranının yüzde 30lara düşeceğini bildiren Yüksel, şöyle devam etti:
     Dünya Gıda Teşkilatı (FAO) günde 1 milyar insanın aç kalktığını söylüyor. Şimdi Ankaralıların yapması gereken şey, toprağı ve suyu muhafaza etmektir. O zaman devleti yönetenlerin bundan sonra yapacakları da ilerleyen yıllarda toprakları üzerinde bulunan kendi halkının karnını nasıl doyuracakları konusudur. Bu tanktan, toptan daha önemlidir. Bu çok ciddi bir meseledir. Toplumun beslenmesi durumu çok stratejik bir konudur. Dolayısıyla tarımı şimdiden çok yüksek sesle konuşmak ve çeşitlendirmek gerekiyor. Son 10 yılda tarım alanında başarılı işler yapıldı. Yeni tarım kanunları çıktı.
     Vali Yüksele Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Muhsin Temel eşlik etti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Vali Yüksel, Orkide Sera tesislerini inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER