Vanda Ağ Kafes Alabalık Üretim Projesi

Vanda Ağ Kafes Alabalık Üretim Projesi


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Gürpınar ilçesindeki Zernek Barajında uygulanan, yıllık bin ton alabalık üretim kapasitesine sahip Ağ Kafes Alabalık Üretim Projesini inceledi.
     Gürpınarda yaklaşık 25 yıldır alabalık üretimi yapan Şifa Alabalık Tesisinin sahibi Abdullah Arvas, Sait Östunç ile birlikte istihdama katkı sağlamak ve balıkçılık sektörünü geliştirmek amacıyla, Zernek Barajında, Ağ Kafes Alabalık Üretim Projesini hayata geçirdi.
     Eşi Sevim Karaloğlu ile işletmeye giden Vali Karaloğlu, projenin uygulandığı bölgede incelemelerde bulundu.
     Vali Karaloğlunu, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, işletmeci Abdullah Arvas ve diğer yetkililer karşıladı.
     Projesi hakkında Arvastan bilgi alan Karaloğlu, barajın ortasına kurulan kafes ağları inceleyerek, alabalık üretim projesini geliştiren Arvası tebrik etti.
     Proje ile yıllık alabalık üretiminin bin ton olacağını belirten Arvas, amaçlarının, su ürünleri sektörünü çeşitlendirmek ve istihdama katkı sağlamak olduğunu söyledi.
     Tesisin bölge halkına ve turizme de katkı sunulacağına inandığını ifade eden Arvas, şöyle konuştu:
     Dünyamızdaki ve ülkemizdeki tarımsal kaynakların giderek azalması, pek çok alanda olduğu gibi alabalık yetiştiriciliğinde de kaynakları optimum şekilde kullanmayı zorunlu kılmakta. Bu doğal besinlerden biri olan ve içerdiği zengin omega-3 yağ asidi ile alabalık, bol oksijenli sularda yaşayan ve doğanın insana hayat veren özelliklerini barındıran stratejik bir üründür. Bu projeyle, bölgenin ihtiyacı olan bu doğal besini, hem üretmeyi hem de diğer bölgelere pazarlamayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Ağ Kafes Alabalık Üretim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER