Vanı resimleriyle Edremit Körfezine tanıttı

Vanı resimleriyle Edremit Körfezine tanıttı -Edremitte yaşayan Vanlı ressam Salih Cengizin, geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Vanı anlattığı sergisi, Burhaniyede açıldı


BALIKESİR (A.A) - Edremitte yaşayan Vanlı ressam Salih Cengizin, geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Vanı anlattığı sergisi, Burhaniyede açıldı.
     Burhaniye Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde açılan sergide Salih Cengize ait 50in üzerinde eseri ile eşi Şükran Cengizin mermerit üzerine yaptığı yağlı boya resimleri yer alıyor.
     Geçen yıl yaşanan deprem ve bazı özellikleriyle Vanın anlatıldığı serginin açılışına, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç ve çok sayıda davetli katıldı.
     Büyük beğeni toplayan sergide en fazla ilgiyi, 4 farklı açıdan bakıldığında 4 değişik resmin görülebildiği 4 boyut adlı tablo gördü. Tablo döndürülüp 4 farklı açıdan bakıldığında, padişah portresi, piyano çalan kadın, gökyüzüne bakan kadın ve şelale resimleri ortaya çıkıyor.
     Yaklaşık 43 yıl önce resim yapmaya başladığını dile getiren Vanlı Ressam Cengiz, Vanı anlatmaya çalıştığını söyledi.
     Sergisini Edremit Körfezindeki Ayvalık, Burhaniye, Havran, Altınoluk ve Akçayın yanı sıra Balıkesirde sanatseverlerle buluşturacağını ifade eden Cengiz, Burhaniyedeki sergisinin, ilk gününde yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.
     Cengizin Van sergisi, Aralık ayı boyunca Balıkesirlilerle buluşacak.
    
     Muhabir: Burhaniye
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Vanı resimleriyle Edremit Körfezine tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER