VATSO heyeti Macaristanda

VATSO heyeti Macaristanda


VAN (A.A) - Orta Avrupada bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve iş adamlarıyla ikili görüşmelerde bulunmak üzere gezi düzenleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) heyetinin, Türkiyenin Macaristan Büyükelçiliği ile Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası yetkileriyle bir araya geldiği bildirildi.
     VATSO Yönetim Kurulu, meclis üyeleri ile Vandaki iş adamlarından oluşan grup, ikinci resmi görüşmesini Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptı.
     Türkiyenin Budapeşte Büyükelçiliği ticaret müşavirleri Evrim Demirci Soranlar ve Seda Sevginin de hazır bulunduğu görüşmede, açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Macar Türk Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Andras Rev, Türkiyede Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerin ticaret ve sanayi odaları ile zaman zaman görüşmeler yaptıklarını, ancak ilk kez doğu illerinden gelen bir ticaret odasıyla görüştüklerini söyledi.
     Macaristan TSO olarak, Vanı doğu ile batı arasında bir köprü olarak gördüklerini kaydeden Rev, gelecek yıl mayıs ayında Şanlıurfa ve Gaziantepe bir gezi planladıklarını ve ondan sonraki yıllar da ise Vana gelmeyi planladıklarını kaydetti.
     VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, dünyanın hızla globalleştiğini ve bu yüzden Vanlı sanayici ve tüccarın dünya ile entegre olması için tur düzenlediklerini söyledi.
     Nadiroğlu, İtalyada başlayan ve Macaristan ile devam eden gezinin, yatırımcılarla iş ortamı yaratmak, ikili ilişkileri geliştirmek, işsizliği azaltarak ilin ve Türkiyenin ekonomisine katma değer sağlamak ve yabancı yatırımcıları Vana çekmek için düzenlendiğini ifade etti.
     Nadiroğlu, Rev ve yönetiminin Şanlıurfa ve Gaziantepe yapacakları iş gezisi programına, Vanı da eklemesini istedi ve Reve Macaristan TSO ile kardeş oda olmayı teklif etti.
     Bunun üzerine Rev, gelecek yıl mayıs ayında Türkiyeye yapmayı planladıkları iş gezisine Vanı da ekleyeceklerini kaydetti.
     Toplantıya katılan Vanlı iş adamları ise, işletme ve firmalarının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber VATSO heyeti Macaristanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER