Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında şair Arif Ay, Kısakürekin "Çile" isimli eserini anlattı


KONYA (A.A) - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferanslarının altıncı gününde şair Arif Ay, Necip Fazıl Kısakürekin "Çile" isimli eserini anlatan sunum yaptı.
     Ay, Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin Mevlana Kültür Merkezinde organize ettiği konferansta, Necip Fazıl Kısakürekin ömrünü gençlere adayarak, geleceğe önemli bir yatırım yaptığını söyledi.
     Kısakürekin ideal gençliği anlattığı "Gençliğe Hitabe"sinden alıntılar yapan Ay, "Üzülerek söylüyorum ki; Necip Fazıl hala anlaşılamadı. Keza Sezai Karakoç, Nuri Pakdil de anlaşılamadı. Bu insanların neye karşı olduğu ve neyin yanında olduğu, toplumun büyük bir kesimince hala idrak edilemedi. Bu konferansların, onun tasavvur ettiği dünyanın gerçekleşmesine vesile olacağı umudundayım" diye konuştu.
     Arif Ay, Kısakürekin düşünce hayatının gelişmesinde Tanzimat, Meşrutiyet, Balkan Savaşı, 1. ve 2. Dünya Savaşı gibi süreçlere tanıklık yapmasının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:
     "O bir projektördü. Aydınlığıyla, karanlığı kendine kalkan edinen sahte kahramanları teşhis eden bir aktör. Anadolunun şuuru... Yüzündeki her çizgi, bin yıllık tarihten bir yaprak. Bütün çilemize rağmen keyfiyet bakımından bir taksiyi dolduracak sayıya ulaşamadık derdi. Oysa tek başına bir orduydu. Devlet-i Alinin Anadolu sürgünü... Dosyası gibi alnı açık gitti."
     "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları 26 Mayısa kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Ayşenur Sağlam
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER