Wushu Türkiye Şampiyonası seçmeleri Konyada başladı

Wushu Türkiye Şampiyonası seçmeleri Konyada başladı


KONYA (A.A) - Wushu Türkiye Şampiyonası seçmeleri, Selçuklu Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinde başladı.
     Wushu Federasyonu Konya İl Temsilcisi Yunus Emre Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konyadan Türkiye Şampiyonasına katılacak sporcuların 2 branş olmak üzere toplamda 150 sporcu arasından seçileceğini söyledi.
     Türkiye Şampiyonası seçmelerine Konyada 5 spor kulübü sporcularının katıldığını belirten Doğan, dereceye girecek sporcuların antrenörler tarafından seçileceğini kaydetti.
     Wushunun dünyada hızla tanınan spor olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları söyledi:
     Wushu, şu anda dünya genelinde hızla yayılan ve en çok tercih edilen spor dalıdır. Wushu, insanın zihnini ve bedenini geliştiren bir spordur. 2013 Ağustosta Olimpiyat Komitesinin toplantısı var. Wushu olimpik spor olacaktır. Bu gelişme antrenör ve sporcular için büyük avantajlar sağlayacak. Bu konuda Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı ve Dünya Wushu Federasyonu Başkanının çok büyük gayretleri var.
     Konya il seçmelerine 5-18 yaş grubu arasındaki sporcuların katıldığını bildiren Doğan, Konyadan, Türkiye ve Dünya Şampiyonasında büyük başarılar kazanacak sporcular çıkacaktır. Şimdi yapılan seçmeler, ileride yapılacak Dünya Şampiyonasına hazırlıktır dedi.
    
     -Ülkemizi temsil etmek istiyorum-
    
     Seçmelere giren İlkokul 3. sınıf öğrencisi Sıla Özge Öden, 2 yıldır Wushu sporunu yaptığını ve Türkiye Şampiyonasına gitmek istediğini söyledi.
     Öden, Wushuyu çok seviyorum. Mavi kuşak seviyesine geldim. Türkiye Şampiyonasına gitmek istiyorum. En büyük hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Wushu Türkiye Şampiyonası seçmeleri Konyada başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER