Wushu

Wushu -Federasyon başkanlığına Mehmet Zeki Akıncı seçildi


ANKARA (A.A) - Wushu Federasyonu başkanlığına Mehmet Zeki Akıncı seçildi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı içindeki Necip Fazıl Kısakürek Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda, adaylardan Mehmet Zeki Akıncı 118 oy alarak federasyonun yeni başkanı oldu.
     Diğer aday Kürşat Ramazan Özdemir de 51 oyda kaldı. Seçimlerde 199 delegeden 170i oy kullandı. Kurulda, bir oy da geçersiz sayıldı.
     Bu arada, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile genel müdür yardımcıları Mehmet Kocatepe ve Ömer Altunsoy da genel kurula katılarak, oyunu kullandı.
     Mehmet Zeki Akıncı, seçim sonuçların belli olmasının ardından yaptığı konuşmada, herkese teşekkür ederek, Bundan sonra seçimlere hep tek liste gireriz. Wushuda, tüm dünyada Türkü anılır hale getiririz. Wushu Türkiyenin markası olacak. Buna inanıyoruz diye konuştu.
     Eski başkan yeni dönemde de yönetim kurulunda yer alan Abdurrahman Akyüz, delegelere teşekkür ederek, Wushu gönüldaşları, bizim için iyi bir seçim oldu. Rakip olması da iyiydi. Bu yasakçı zihniyete karşı da bir tepkidir. Wushunun gelişmesini kimse engelleyemez. Sizler kazandınız. Bu sizin seçiminizdi. Bir Mehmet ağabeyiniz var, bir de Abdurrahman kardeşiniz var. Biz bu işin hamalıyız. Çok daha iyi işler yapacağız değerlendirmesini yaptı.
     Öte yandan, wushu sporcuları seçimlerin ardından gösteri sundu.
    
     -Kurullar-
    
     Federasyonun yeni yönetim, disiplin ve denetim kurulu şöyle oluştu:
     Yönetim Kurulu: Abdurrahman Akyüz, Ahmet Faruk Ünsal, Adem Yakıncı, Ahmet Tunç, Ebubekir Şahin, Faruk Hatipoğlu, İrfan Kaya, Muhammet Çapoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Karaman, Önder Karan, Rıdvan Duran, Sadettin Çolak ve Dilaver Azim.
     Disiplin Kurulu: Altan Balantekin, Ahmet Rasim Balantekin, Mustafa Gölcü, Ali Uludağ ve Ömer Faruk Elçi.
     Denetleme Kurulu: Ziya Diyaaddin Yıldırım ve İlhan Ayan.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER