Yabancı öğrenciler, ebru sanatıyla tanıştı

Yabancı öğrenciler, ebru sanatıyla tanıştı -"Hayata Evet" projesi kapsamında 5 ülkeden 20 öğrenci, ODÜde düzenlenen programda ebru sanatı yaptı


ORDU (A.A) - Yes To Life (Hayata Evet) projesi kapsamında 5 ülkeden 20 öğrenci, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen programda ebru sanatı yaptı.
     Kültürler arasındaki ön yargıların yıkılması, kültürel tanıma sürecinin ve Gençlik Değişim Projelerinin öneminin akademik düzeyde ele alınması amacıyla gerçekleştirilen proje doğrultusunda İtalya, İspanya, Letonya, Bulgaristan ve Türkiyeden 20 öğrenci Orduya geldi.
     5 günlük Ordu ziyaretinde ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen programa katılan öğrenciler, ebru sanatı hakkında bilgilendirildi. Daha sonra yabancı öğrenciler de ebru sanatı yaptı. İlk defa ebru sanatı ile tanışan yabancı öğrenciler, farklı ve keyifli bir etkinlik olduğunu kaydetti.
     El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Pamuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadoluda yaklaşık 500 senedir icra edilen ebru sanatını yabancı öğrencilere tanıtma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirtti.
     Etkinliğe Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Türkmenoğlu da katıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler, ebru sanatıyla tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER