Yabancı öğrenciler Bağlantıda Kal ile Muğlada

Yabancı öğrenciler Bağlantıda Kal ile Muğlada -Bağlantıda Kal projesi kapsamında Muğlaya gelen 40 yabancı öğrenci, Vali Vekili Faruk Necmi Kurtu ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Gençlik Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen Stay in Touch (Bağlantıda Kal) Projesi kapsamında Muğlaya gelen yabancı öğrenciler, Vali Vekili Faruk Necmi Kurtu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Kurt, yabancı öğrencilerin Muğlada gençlerle kaynaşmasının çok önemli olduğunu söyledi. Hazırlanan projelerin önemine dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:
     Gelecekte ülkelerin sınırları çok önem ifade etmeyecek, dilleri çok önem arz etmeyecek. İnsanlar birbirlerini tek bir lisansla çok daha rahat anlayacak diye düşünüyorum. Geçmişte ulaşım imkanının ve haberleşmenin olmadığı zamanlarda insanlar yaşadıkları topraklarda hangi dili gördülerse onla anlaşmışlar. Diğer topluluklarla anlaşamamışlar. Günümüzde ise teknoloji ve diğer gelişmeler bu eksikliği ortadan kaldırdı.
     Projelerin insanların yeni kültürleri tanımasına olanak sağladığını belirten Kurt, bu projeler sayesinde yeni insanlar ve farklı kültürlerle karşılaşıldığına değindi. Artık sınırların da bir öneminin kalmadığını vurgulayan Kurt, Gençleri ile ilgilenmeyen ve onları yönlendirmeyen hiçbir ülke başarılı olamaz dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler Bağlantıda Kal ile Muğlada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER