Yabancı öğrenciler Vali Yardımcısı Yaymanı ziyaret

Yabancı öğrenciler Vali Yardımcısı Yaymanı ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören bazı yabancı öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezinin Yurt Dışından Misafirimiz Var projesi kapsamında Vali Yardımcısı Mestan Yaymanı makamında ziyaret etti.
     Yayman, ziyarette yaptığı konuşmada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim gören yabancı öğrencilerin Muğlada kalacakları süre boyunca topluma uyum sağlamaları ve Türk kültürünü daha yakından tanımaları için bu tür projelerin önemli olduğunu belirtti. Yabancı öğrencilerin öğrenimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde gönüllü Türk elçileri olacaklarına değinen Mestan Yayman, Böylece Türkiyenin dünyadaki saygınlığının artmasına, ticaretin gelişmesine, hem ülkelerinin hem de Türkiyenin kalkınmasına katkıda bulunacaklar dedi.
     Proje sorumlusu Zeynel Em ise projede Afganistan, Azerbaycan, Fas, Filistin, Gana, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Madagaskar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Türkmenistan ve Yemenden 65 öğrencinin yer aldığını söyledi.
     Proje kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrencilerin Muğla ve Türkiyeye uyumlarını sağlamak için etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Em, ABnin desteklediği proje 3-4 ay sürecek. Bu projeyle öğrencilerin toplumla iç içe olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Kültür geceleri, il içinde geziler, kurum ziyaretleri ve tanışma toplantıları düzenliyoruz. Bu şekilde hem öğrencilerin ilimize alışmasını hem de farklı kültürlerin bir araya gelerek güzel paylaşımlarda bulunmalarını sağlayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler Vali Yardımcısı Yaymanı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER