Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları

Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapım çalışmalarına başlandı.
     Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat sektörünün Yakutiye Belediyesinin ihale ve kamulaştırma çalışmalarıyla 2013 yılında yeni bir altın yıl yaşayacağını belirterek, yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projelerinde ihale sürecine girildiğini ifade etti.
     TOKİ yerine Erzurumlu firmaları tercih edeceklerini vurgulayan Korkut, amaçlarının üretilen artı değerin, para akışının Erzurum içerisinde dönüşüne katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Erzurumlu firmaları tercih edeceğiz, çünkü şehrin işsizlik sorununa katkı sağlamak istiyoruz. Yerli firmalarımızı istiyoruz, Erzurumdan güçlü ve büyük sermayeli inşaat firmaları çıksın istiyoruz. Oluşturacağımız artı değerler, Erzurum insanının yararına sunulacaktır, insanımıza aş, iş ve güç olacaktır. Nasip olursa inşaat sezonuyla birlikte Hasanibasri Kentsel Dönüşümün ikinci aşamasına, yani yapım sürecine gireceğiz. Alanın ihale süreci devam ediyor. Bu ihale şehir merkezinde modern ve insana her anlamda hitap eden yapılaşma sürecinin başlangıcını oluşturacak.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiyede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER