Yalıboyunda Avukat Evi açıldı

Yalıboyunda Avukat Evi açıldı -Amasya Barosu tarafından kullanılacak Avukat Evi törenle hizmete açıldı


AMASYA (A.A) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından satın alınarak Amasya Barosuna tahsis edilen tarihi konak, Avukat Evi olarak törenle hizmete açıldı.
     Hatuniye Mahallesinde gerçekleşen açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Avukat Evinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.
     Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar ise Amasyada tarihi bir konağın Avukat Evi olarak düzenlenerek hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Türkiyenin birçok ilinde baroların yenilendiğini anımsatan Coşar, Isparta, Malatya, Kütahya, Rize, Karaman ve Mardin gibi illerde barolara yeni binalar kazandırdık. Diğer illerde de bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Türkiye Barolar Birliği baroların güçlü olmasıyla güçlü olur. Bunlar aynı zamanda baroların ve avukatlığın prestijini ve itibarını daha da çok artırırdedi.
     Amasya Barosu Başkanı Adnan Hasip Yalçın ise Yeşilırmak kenarındaki Yalıboyu Evleri arasında olan söz konusu konağın yaklaşık 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.
     Açılış törenine AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıtın yanı sıra çok sayıda davetli ve avukat katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yalıboyunda Avukat Evi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER