Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu:

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: -Üniversite yerleşkemizde modern Selçuklu Mimarisini kullanacağız


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, üniversite yerleşkesinde modern Selçuklu Mimarisini kullanacaklarını bildirdi.
     Eruslu, yaptığı açıklamada, TİGEM arazisindeki 940 dönüm alanda kuracakları yerleşkede temelin 11 Aralıkta atılacağını söyledi.
     Binaların tek tek planlamasını yaptıklarını dile getiren Eruslu, şöyle devam etti:
     Master Projesini de gerçekleştirdik. Arazinin topoğrafik yapısını da göz önünde bulundurduk. Gecekondu usulü ile yapmak istemedik. Üniversite yerleşkesinde modern Selçuklu Mimarisini kullanacağız. Bize ayrılan arazinin büyük bölümünde yeşil alan ve ormanlık bölgeler olacak. Bunun yanında tüm Yalovaya hizmet verecek büyük bir açık hava tiyatrosu da yerleşke içinde olacak. En kısa sürede binalarımızı yapıp beraberce üniversitemizi en iyi noktalara getireceğiz.
     Yeni yerleşke yerinin bölge için bir çekim merkezi olacağını dile getiren Eruslu, Halkla bütünleşen bir alan tasarladık. Kültür hizmetlerinin de sunulduğu merkezlerimiz olacak diye konuştu.
     Yerleşkede merkezi dersliklerin yanı sıra fakülte binaları, botanik bahçe, stadyum ve futbol sahaları, 8 bin kişilik amfi tiyatro, katlı otopark, marina, cami, laboratuvarlar ve kapalı spor salonunun bulunacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER