Yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi

Yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi -Muğlanın Milas ve Bodrum ilçelerinde yaz aylarında çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar, Anadolu Ajansı ekibi tarafından havadan görüntülendi -Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve


MUĞLA (A.A) - Milas ve Bodrum ilçelerinde yaz aylarında çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından havadan görüntülendi.
     AA ekibi, Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan yangın söndürme helikopteriyle Bodrum ve Milasta bu yaz çıkan orman yangınlarında zarar gören alanları havadan görüntüledi.
     Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, AA muhabirine muhabirine yaptığı açıklamada, Milas Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında 273 bin hektarlık alan olduğunu, bunun yaklaşık yüzde 7sinin ormanlık alan olduğunu belirtti.
     İşletme müdürlüğü olarak ormanlık alanların yoğun olduğu bir bölgede görev yaptıklarını dile getiren Kazakoğlu, Akdeniz ikliminin hakim olması ve nüfus olarak yoğunluk olmasından dolayı bölgede sık sık orman yangını çıktığını kaydetti.
     Bu yaz Milas ve Bodrumda ormanlık alanlarda 51 yangın çıktığını bildiren Kazakoğlu, Bu yangınlarda 47.71 hektar orman alanı zarar gördü. Ziraat bölgesinde ise 63 yangın çıktı. Bu yangınlarda da yaklaşık 156 hektar alan zarar gördü dedi.
     Kazakoğlu, yanan ormanlık alanların turizme tahsis edilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak, Yanan alanları önce temizliyoruz. Ardından tohumlama yöntemiyle yeniden ormanlık alan oluşturmak için çalışma yapıyoruz. Bu doğrultuda yanan alanlarda yeniden orman oluşturarak topluma kazandıracağız diye konuştu.
    
     -Orman alanı ile ziraat alanı birbirinde ayrılacak-
    
     Tayfur Kazakoğlu, sorumluluk alanlarında orman yangınlarını azaltmak için çalışmalar yaptıklarını anlatarak, Bu kapsamda Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle servi ağacı, yangına dayanıklı bir ağaçtır. Ormanlık alanlara yakın bölgelere, hakim rüzgar yönüne bu ağaçlardan dikerek yangını önlemek istiyoruz diye konuştu.
     Proje ile Bodrum bölgesinde belirledikleri bir araziyi dikime hazır hale getirdiklerini belirten Kazakoğlu, şunları söyledi:
     Araziyi sürdük ve yaklaşık 40-50 metrelik bir bant oluşturduk. Buradaki amacımız, ziraat arazilerini ve ormanlarımızı birbirinden ayırmak. Ziraat alanından ormanlık alana geçişte ilk olarak daha kısa boylu bitkiler dikeceğiz. Bunlar sırasıyla zakkum, harnup, incir, son olarak da servi. Bu sayede ziraat arazilerini ve ormanlık alanları birbirinden ayırmış olacağız. Bu yöntemle zirai alanda çıkan bir yangının ormanlık alana sıçramasının önüne geçmiş olacağız. Proje faaliyetlerine kasım ayının ortasında başlayacağız.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER