Yaptığı oyuncaklar hem kendisini hem de

Yaptığı oyuncaklar hem kendisini hem de çocukları mutlu ediyor -Simav ilçesinde yaşayan böbrek hastası ve bedensel engelli 29 yaşındaki Kerim Mutlu, evinde karton ve şişelerden yaptığı oyuncakları pazarda satarak çocukları mutlu edip geçimi


KÜTAHYA (A.A) - Zekeriya Türkel - Kütahyanın Simav ilçesinde yaşayan böbrek hastası bedensel engelli, evinde karton ve şişelerden yaptığı oyuncakları pazarda satarak hem geçimini sağlıyor hem de çocukları mutlu ediyor.
     Kerim Mutlu (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Bahtıllı beldesinde yaşadığını söyledi.
     Koltuk değneği yardımıyla yürüyebildiğini ve haftada üç gün diyaliz makinesine bağlandığını belirten Mutlu, böbrek hastası ve yürüme engelli olarak hayatını zor da olsa sürdürdüğünü anlattı.
     Şimdiye kadar evlenmediğini dile getiren Mutlu, ağabeyi Mehmet Mutlunun yardımıyla evinin bir köşesinde karton ve şişelerden oyuncaklar yapıp Simavda çarşamba günleri kurulan halk pazarında satarak geçimini sağladığını ifade etti.
     Karton ve şişelerden yaparak rengarenk boyadığı yel değirmeni, fayton, uçak, masa, sandalye, motosiklet, kalemlik, saat, peçetelik gibi objeleri 5 ile 25 lira arasında değişen fiyatlardan sattığını bildiren Mutlu, En büyük yardımcım, ağabeyim Mehmet Mutlu. Bazı objeleri yaparken zorlanıyorum. Ayrıca pazara gelişim de zor oluyor. Böyle durumlarda ağabeyim hep yanımda bana yardımcı oluyor dedi.
    
     -İşe girmek için hayırseverlerden yardım bekliyor-
    
     Müşterilerinin genellikle çocuklar olduğunu ve onların en fazla rüzgar güllü yel değirmenlerine ilgi gösterdiğini anlatan Mutlu, kamu ve özel sektöre birçok kez iş başvurusunda bulunduğunu ancak yürüme engelli olduğundan işe alınmadığını belirtti.
     Yapabileceği işler olduğunu söyleyen Mutlu, Ben de bu toplumun bir parçasıyım. Ben de engelsiz vatandaşların sahip olduğu haklara sahibim ama ne yazık ki, işte böyle oyuncak yaparak günde kazandığım 10-15 lirayla geçinmeye çalışıyorum diye konuştu.
     Mutlu, işe girmesini sağlayacak hayırseverlerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yaptığı oyuncaklar hem kendisini hem de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER