Yaralı kerkenez tedavi altına alındı

Yaralı kerkenez tedavi altına alındı -Kumlucada bir vatandaş tarafından ormanlık alanda bulunan yaralı kerkenez tedavi edilerek Milli Parklar Şefliğine teslim edildi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bir vatandaş tarafından ormanlık alanda bulunan yaralı kerkenez, tedavi edilerek Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.
     AA muhabirin edindiği bilgiye göre, Arif Öztürk, ormanlık alanda dolaştığı sırada uçamayan bir kerkenez yakaladı. Kuşun yaralı olduğunu fark eden Öztürk, tedavi ettirmek amacıyla veterinere götürdü.
     Kerkenezi muayene eden veteriner hekim Mesut Koç, sağ kanadının altında yara olduğunu tespit etti. İlk tedavisi veteriner kliniğinde yapılan kerkenez, daha sonra Finike Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.
     Veteriner hekim Mesut Koç, yaptığı açıklamada, kerkenezlerin bölgede sıkça görülen yırtıcı bir kuş türü olduğunu söyledi. Avına pike yaptığı sırada kanadının cam veya bir başka cisme çarpması sonucu yaralandığını düşündüklerini anlatan Koç, kanatta kırık olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.
     Koç, Kerkenezin ilk muayenesini yaptık. Genel tedavisini tamamladıktan sonra Milli Parklar Şefliğine teslim ettik. Tedavisinin devamı orada yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak dedi.
     Yaralı kerkenezi bularak tedavi için veterinere getiren Arif Öztürk de orman gezisi sırasında yarasından dolayı uçamayan bir kerkenez bulduğunu ve tedavi edilmesi için veterinere getirdiğini belirterek, kerkenezin tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar doğaya dönebileceği için mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaralı kerkenez tedavi altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER