Yardım konvoyunda piknik molası

Yardım konvoyunda piknik molası -Suriyeye ulaştırılmak üzere İngilteredeki bir yardım derneğinin organize ettiği tıbbi yardım konvoyunda yer alan heyet, Sakaryada düzenlenen pikniğe katıldı (Fotoğralı-Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - İngilteredeki bir yardım derneğince Suriyeye ulaştırılmak üzere yola çıkan 2. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyunda yer alan heyet, Sakaryada mola vererek düzenlenen pikniğe katıldı.
     SKT Welfarein (iyilik hareketi) organize ettiği konvoyda bulunan heyet, Sakaryada dinlenerek, Yardımeli Derneği ve Yeryüzü Derneğinin Arifiye ilçesi İl Ormanı Parkında düzenlediği pikniğe katıldı.
     Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konvoyun 31 Mart Pazar günü Londradan yola çıktığını söyledi.
     Merkezi İngilterede bulunan SKT Welfarein gerçekleştirdiği konvoyun dün İpsaladan geçerek Türkiyeye geldiğini ifade eden İlhan, 82 kişinin yer aldığı konvoyda 28 ambulansın bulunduğunu kaydetti.
     İlhan, Suriyede her gün yüzlerce insanın şehit olduğunu bazılarının yaralandığını ve mülteci konumuna düştüğünü belirterek, Suriyede şuan 100 bini aşkın insandan haber alınamıyor. En önemlisi vatanlarından uzak 4 milyon civarında mülteci kardeşimiz var ifadesini kullandı.
     Suriyede büyük bir dramın yaşandığını dile getiren İlhan, Bir an önce bir şefkat koridoru ya da bir yardım koridorunun açılmalı. Suriyeye hayır kurumlarının daha güzel bir şekilde organize olarak oradaki kardeşlerimize başta acil yardımlar olmak üzere tıbbi yardımları ulaştırmamız gerekiyor diye konuştu.
    
     -30 araçlık konvoyumuzda aileler de var-
    
     Konvoya katılan İngiliz Susan Vincent de Suriyedeki savaşta mağdur olan ve yaralanan insanlar için 4 bin kilometre yol kat ettiklerini söyledi.
     Gerekli yardım malzemelerini ambulanslarla ihtiyaç bölgesine götürdüklerini anlatan Vincent, şöyle devam etti:
     İngilteredeki bütün Müslüman vakıfları birlik olup böyle bir yardım konvoyu oluşturduk. Amacımız sağlık yönünden bütün Suriyelilere yardımcı olmak, ihtiyaçlarını karşılamak. Aralık ayındaki 20 araçlık ilk konvoyumuzda sadece şoförler vardı. Elhamdülillah şimdiki 30 araçlık konvoyumuzda sadece şoförler değil aileler de var.
    
     -Müslüman kardeşlerimize destek olmak için yola çıktık-
    
     Konvoyun Pakistan asıllı İngiliz doktoru Atıf Sabir ise Suriyede yaşanan olayların bir insanlık dramı olduğunu söyledi.
     Suriyedeki iç savaşta çocuk, kadın, yaşlı ve genç insanların öldüğünü belirten Sabir, Savaşın geldiği nokta çok üzüntü verici. Biz de Müslüman kardeşlerimize destek olmak için yola çıktık dedi.
     Sabir, tıbbi yardım konvoyu için doktor, öğretmen ve çevrelerindeki herkesi örgütleyip gerekli bütün tıbbı malzemelerle yola çıktıklarını ifade ederek, Bu yolculukla hem Türkiyeyi geziyoruz yeni insanlarla tanışıyoruz hem de Suriyedeki iç savaşta yaralanan veya hastalanan Müslüman kardeşlerimize yardım götürüyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yardım konvoyunda piknik molası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER