Yeni Teşvik Yasası Erzuruma avantaj sağladı

Yeni Teşvik Yasası Erzuruma avantaj sağladı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın, Yeni Teşvik Yasasının 5. bölgede bulunan Erzuruma çeşitli avantajlar sağladığını söyledi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. bölgede bulunan yatırımcılar için, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası ve iadesi yapıldığını anımsatarak, sabit yatırım tutarının yüzde 70ine kadar olan kısmı için ödenecek faizinin lira bazında 5 puanı, döviz bazındaysa 2 puanının bütçeden karşılanacağını söyledi.
     31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanan yeni yatırımlarda sağlanan istihdamın, sigorta priminin işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının, 7 yıl süreyle bütçeden karşılanacağını belirten Aydın, ayrıca yatırımcıya vergi indirimi sağlanacağını ifade etti.
     Aydın, şöyle konuştu:
     Yatırım katkı oranı yüzde 30a ulaşıncaya kadar bölgesel teşvik kapsamındaki yatırımlarda, gelir veya kurumlar vergisinden yüzde 70 indirim, büyük ölçeklilerde yüzde 40a ulaşıncaya kadar yüzde 70 indirim uygulanacak. Yatırım katkı oranı yüzde 40a ulaşıncaya kadar bölgesel teşvik kapsamındaki yatırımlarda gelir veya kurumlar vergisinden yüzde 80 indirim, büyük ölçeklilerde yüzde 50ye ulaşıncaya kadar yüzde 80 indirim uygulanacak. Teşvik yasasında 5. bölgede bulunan Erzurum için çeşitli avantajlar sunuluyor. Yatırımcının bu avantajlardan yararlanmasını istiyoruz.
     Aydın, 5. bölgedeki büyük ölçekli, stratejik ve bölgesel yatırımlarda, yüzde 50sini geçmemek üzere yatırımcının diğer faaliyetlerinden elde edilen gelirlerine vergi indirimi uygulanabileceğini ifade etti.
     Yatırımcının Ar-Ge ve çevre yatırımları konusunda, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve faiz desteğinden yararlandırılacağını belirten Aydın, organize sanayi bölgelerinde yatırım yapan firmaların 6. bölgenin avantajlarından yararlanacağını kaydetti.
     Erzurum ikinci organize sanayi bölgesinin yapım sürecinin devam ettiğini söyleyen Aydın, bölgede yatırım yapacak yatırımcının da 6. bölgeye sunulan avantajlardan yararlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yeni Teşvik Yasası Erzuruma avantaj sağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER