Yenişehirdeki arıcılar artık eğitimli

Yenişehirdeki arıcılar artık eğitimli


MERSİN (A.A) - Yenişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bilinçli üretici, bilinçli tarım hayvancılık sloganıyla çiftçilere yönelik eğitim hizmetleri kapsamında arıcılık kursu düzenledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdülkerim Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar 208 kişinin eğitim aldığı kurslara 112 kişinin de kayıt yaptırdığını bildirdi.
     Kurs süresince yöredeki arıcılık faaliyetleri, arı hastalıkları, arıların ve kovanların ilkbahar sonbahar bakımları ve teknik konular üzerinde durulduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
     Verilen eğitimler sayesinde çiftçilerimiz bilinçli ve tekniğine uygun arıcılık yaparak kaliteli bal üretebilecekler. Ayrıca meslek sahibi olarak düşük maliyetle kendi işlerini yapabileceklerdir. Eğitimli ve bilinçli arıcı sayısı arttıkça, bu sektöre çok büyük bir katkı sağlayan bal ormanlarına da ihtiyaç artacak, ilçemizde de bal ormanı kurulmasına olanak sağlanacaktır. Kurulacak bal ormanı, arıcılarımızın hem üretimi hem de ürettiği balın kalitesini artıracaktır. Bunun sonucunda kaliteli bal üretimi artacağı için sahte bal üretimi ve tüketimi önlenmiş olacaktır. Yenişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü benzer uygulamalarını artırılarak bu tür kursları açmaya devam edecektir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Yenişehirdeki arıcılar artık eğitimli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER