Yenişehirden Çine dostluk köprüsü

Yenişehirden Çine dostluk köprüsü


MERSİN (A.A) - Yenişehir Belediyesinin Çindeki kardeş şehri Quanzhouda 08-21 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen öğrenci değişim programına Mersinden 14 öğrenci katıldı.
     Başkan Yardımcısı İsmet Güllü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Kurtuluş ile Çine giden öğrenciler çok güzel anılarla yurda döndüler.
     Öğrenciler önce Pekinde Yasak Şehir, Tiananmen Meydanı ve Çin Seddini gezdiler. Daha sonra kardeş şehir Quanzhouya geçerek yaşıtlarının olduğu Çinli ailelerin yanlarına yerleştirilen öğrenciler, Quanzhou Belediyesinin ev sahipliğinde, Quanzhou ve çevre illerini gezerek incelemelerde bulunarak, Çin kültürünü daha yakından tanıma fırsatını buldular.
     Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yazılı açıklamasında, Quanzhou ile Yenişehir arasında 2002 yılında kardeş şehir ilişkileri kurulduğunu belirtti.
     Bu çerçevede iki şehir arasında ekonomik ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesi, bilim, teknoloji, kültür, spor, sağlık, eğitim ve başka alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Genç, Kardeş şehir ilişkilerimiz de bu öğrenci değişimleriyle güçlenmekte ve gelişmektedir. Gençlik değişim programı bir yıl Mersinde, bir yıl Quanzhouda olacak şekilde başarı ile yürütülmektedir. Belediyemiz bundan sonra da bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edecektir ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Yenişehirden Çine dostluk köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER