Yerli Tramwayın test sürüşleri başlıyor

Yerli Tramwayın test sürüşleri başlıyor -Bursa Büyükşehir Belediyesinin danışmanlığında üretilen Türkiyenin ilk yerli tramvayı, özel olarak hazırlanan 2 kilometrelik hatta test sürüşlerine başlayacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Alt


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin danışmanlığında üretilen Türkiyenin ilk yerli tramvayının, özel olarak hazırlanan 2 kilometrelik hatta test sürüşlerine başlayacağı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbulda Mövempick Otelde 111incisi düzenlenen Bab-ı Ali Toplantılarının onur konuğu oldu.
     Burada Tarım ve Sanayi Kentinden İleri Teknoloji Kenti Olmaya Geçiş Sürecinde Bursa konulu bir sunum yapan Altepe, özellikle Bursanın teknoloji ve tasarımda katettiği mesafeye dikkati çekti.
     Altepe, düne kadar yan sanayi merkezi olan Bursanın, tramvay üretimiyle ana sanayide de önemli bir aktör konumuna geldiğini kaydederek, yerli tramvayın tüm testlerden başarıyla geçtiğini, son olarak sürüş testlerinin de önümüzdeki günlerde başlayacağını bildirdi.
     Sürüş testlerinin yapılması amacıyla Burulaşın sahasında 2 kilometrelik parkur oluşturulduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:
     Test sürüşlerini bir ay sonra tamamlamayı hedefliyoruz. Bu testlerin ardından dünya standartlarına uygun ilk Türk aracının üretimi tamamlanmış olacak. Sürüş belgelerinin alınmasının ardından banttan çıkan vagonlar, dünyanın her tarafında ihalelere girebilecek. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle hayata geçen, yazılımları da dahil olmak üzere Türk mühendislerinin bir eseri olan tramvayların 15 yıllık Türkiye projeksiyonu 45 milyar, dünya projeksiyonu ise 1,5 trilyon dolar. Demek ki isteyince, komplike üretimler gerçekleşebiliyor. Bursa, Türkiyede ilk kez bunu başarmış oldu. İnşallah bundan sonra dünyaya mal satan, ekonomiye ciddi katkılar sağlayan konumda olacağız.
    
     -Heykel-Garaj hattındaki ilk kazma Temmuzda-
    
     Bursanın özellikle raylı sistemler konusunda bölgede bir merkez haline gelmesini sağlayacak projelerin hızla ilerlediğini anlatan Altepe, Bursaray Görükle ve Emet hatlarının seferlere açılmasının ardından Kestel hattındaki çalışmaların da hızla sürdüğünü, sıranın kent içi raylı sistemlere geldiğini bildirdi.
     Şehir içi tramvay hatlarında ilk ana arter olan yaklaşık 6 kilometrelik Heykel-Garaj hattındaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Altepe, bu hatta ilk kazmayı temmuz ayında vurmayı hedeflerini kaydetti.
     (UMT-HLK-JM)
<< Önceki Haber Yerli Tramwayın test sürüşleri başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER