YESİADtan Satış Teknikleri konulu seminer

YESİADtan Satış Teknikleri konulu seminer


AMASYA (A.A) - Yeşilırmak Sanayici ve İş adamları Derneği (YESİAD), iş adamları ve esnafa yönelik Satış Teknikleri konulu eğitim semineri düzenledi.
     Amasya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere, Karadeniz Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı konuşmacı olarak katıldı.
     Bıyıklı, yaptığı konuşmada, işletmelerin mevcut müşterileri elde tutmasına, ardından rakiplerin boşalttığı alanları doldurmaya öncelik vermesi gerektiğini söyledi.
     En önemli işimiz, hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır diyen Bıyıklı, şunları kaydetti:
     Çünkü, var olan müşteriyi korumak, yenisini kazanmaktan 5 kat daha karlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız. Her şikayet, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağandır. Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikayetler, size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikayetler, ağrı gibidir, işletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikayetler sayesinde, mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir.
     YESİAD Başkanı Fatih Yaraş ise rekabetin ön şartının sürekli yenilik ve sürekli kendini geliştirme olduğunu belirterek, Ahiler kenti olan Amasyada dün olduğu gibi bugün de esnafımız, iş adamımız kendini çağın gereklerine göre yeniliyor, geliştiriyor. Biz de YESİAD olarak iş dünyasının bilgi dağarcığının gelişmesine katkı sağlamaya, diğer taraftan yurt dışına geziler düzenleyerek, girişimcilerin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber YESİADtan Satış Teknikleri konulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER