Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası -Düzce Valisi Yılmaz: -Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddeler toplumda sosyal, ekonomik ve sağlık açısından yıkıcı ve zararlı etkilere yol açmakta, aynı zamanda ülke ekonomisinde de büyük kayıplara neden olmaktad


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerin toplumda sosyal, ekonomik ve sağlık açısından yıkıcı ve zararlı etkilere yol açtığını, aynı zamanda ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olduğunu bildirdi.
     Yılmaz, Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, son yıllarda ülke genelinde sigara kullanım oranlarında gerileme olduğunu belirtti.
     Başarılı çalışmalar nedeniyle 2000-2011 yılları arasında sigara tüketiminde yüzde 25 gerileme olduğunu vurgulayan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
     Sigara, alkol ve uyuşturucu maddeleri kullanan kişilerin sigaraya bağlı ortaya çıkan hastalıkların tedavisi, yine bu sebeple gerçekleşen iş gücü ve üretim potansiyeli kayıpları göz önüne alındığında daha da önemli hale gelmektedir. Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanılmaması için öncelikle ailelere görev düşmektedir. Reşit olmayan çocuklarımıza uyuşturucu maddelerin satılmaması ve bunun titizlikle uygulanması için her kesime sorumluluklar düşmektedir.
     Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddeler toplumda sosyal, ekonomik ve sağlık açısından yıkıcı ve zararlı etkilere yol açmakta, aynı zamanda ülke ekonomisinde de büyük kayıplara neden olmaktadır.
    
     Muhabir: Soner Şen / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER