Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası -Yeşilay Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Tamer: -Canlılar içerisinde en şerefli varlık olan insan kendi eliyle kendi hayatını mahvetmekte


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Tamer, canlılar içerisinde en şerefli varlık olan insanın kendi eliyle kendi hayatını mahvettiğini belirtti.
     Tamer, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cemiyetin kuruluşu ve önemi hakkında bilgi verdi.
     Cemiyetin sigara, alkol, uyuşturucu kullanımı, kumar, televizyon, internet kullanımı, obezite ve tüketim çılgınlığı gibi çağın modern hastalıklarıyla mücadele ettiğini aktaran Tamer, şunları kaydetti:
     Tüm bu alışkanlıklar insanoğlunu bağımlı hale getirmekte adeta bu alışkanlıkların kölesi haline gelmektedir. Canlılar içerisinde en şerefli varlık olan insan kendi eliyle kendi hayatını mahvetmekte ve kullandığı bir maddeye ya da teknolojiye köle olmaktadır. Maalesef bağımlılık yapan hemen her bir madde ya da alışkanlığın aynı zamanda bir endüstrisi bulunmaktadır. Sigara, alkol ve uyuşturucu dolayısıyla her yıl milyonlarca insan hayatını kaybetmekte, ancak bunları üretenler kazanmaya devam etmektedir.
     Modern tüketim anlayışının, ihtiyaçtan fazlasını kazanmaya ve tüketmeye sevk ettiğini, bu durumun insanı en iyimser ihtimalle hasta ettiğine dikkati çeken Tamer, cemiyet olarak insanoğlunun canını, malını, aklını, neslini yok etmeye odaklanmış tüm alışkanlıklarda kurtarmak için mücadele edeceklerini vurguladı.
     Yeşilay gönüllülerinin Yeşilay Haftasını kutlayan Tamer, tüm insanlığa sağlıklı, üretken ve özgür bireyler olarak yaşamayı seç önerisinde bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER