Yetenekli kursiyerlere kendi işini kurma imkanı

Yetenekli kursiyerlere kendi işini kurma imkanı -KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile MÜSİAD arasında imzalanan protokolle, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanlara, kendi işlerini kurmaları için 100 bin TLye kadar de


BURSA (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi arasında imzalanan protokolle, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanlara, kendi işlerini kurmaları için 100 bin TLye kadar destek verilecek.
     KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, MÜSİAD Bursa Şubesindeki imza töreninde yaptığı açıklamada, insanlara, hangi işi yapacaklarsa, o işle ilgili pazarı nasıl analiz edeceklerini anlattıklarını söyledi.
     Protokol kapsamında kursiyerlere toplam 70 saat eğitim verileceğini belirten Akdağ, Kurum olarak bunları sahada çok fazla yapmak istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyelerle, üniversitelerle, meslek kuruluşlarıyla ve STKlarla girişimcilik noktasında birlikte çalışalım istiyoruz. Bugün imzalanan protokolle 30 kişi hayallerine kavuşacak, eksikliklerini kapatacak. Burada aldıkları eğitimlerden sonra iş planı hazırlayıp, bizlerin yanına gelecekler ve erkeklerde yüzde 60, kadınlarda ve engellilerde de yüzde 70 oranında, 30 bin TLye kadar hibe yani geri ödemesiz başlangıç sermayesinden yararlanacaklar dedi.
     Akdağ, kurulacak işin biraz daha ağır bir iş makinesi veya tesisat kullanmayı öngörmesi durumunda da 70 bin TLye kadar kredi vereceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Bu kredi, ilk 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 eşit taksitte ve 3er aylık dönemlerde olacak. Böylece başlangıçta biz girişimcilere 100 bin TLlik bir fırsat sunuyoruz. Bu eğitimler yetenekli bireyleri kendi işlerinin patronu yapıyor. Yetenekli, yaratıcı, birikimli insanlar, başkalarının yanında çalışmaktan ziyade kendi işinin patronu olsunlar istiyoruz. Girişimcilik Destek Programı ile hem girişimciliğin kültürünü anlatılıyor, hem de kurulan işletmelerin çok daha uzun soluklu bir faaliyete sahip olmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca da girişimciliği özendirerek küçük işletmelerin kurulabilmesine olanak sağlıyoruz.
     MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Çepni de 2023 hedefleri kapsamında kendilerine 30 değil, onlarca yeni girişimci, ihracatçı gerektiğini vurgulayarak, Bir yandan mesleki gelişime önem verirken, bir yandan da girişimci ruha sahip bireylerin bu tarz eğitimlerle pazara girmelerinin önünü açmak lazım. Genç nüfusa, kurdukları hayallerinin peşinde koşmalarını öneriyorum. Bu hayallerin yarım kalmaması adına böyle işbirlikleri çok önemli buluyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yetenekli kursiyerlere kendi işini kurma imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER