Yıllık işletme cetvelleri en geç 30

Yıllık işletme cetvelleri en geç 30 Nisana kadar verilecek


KAYSERİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin, yılık işletme cetvellerini en geç 30 Nisana kadar il müdürlüğüne vermeleri gerektiği uyarısında bulundu.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, yaptığı açıklamada, 6948 sayılı sanayi sicil kanunu kapsamında sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren yılık işletme cetvellerini en geç 2013 yılı Nisan ayının sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine vermelerinin yasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi.
     Yıllık işletme cetvellerini vermeyen firmalara 731 TL idari para cezası uygulanacağını belirten Akçadırcı, İl müdürlüğümüz kayıtlarına göre ilimizde sanayi sicil kayıtlı bin 505 firmadan bin 32 firmanın halen yılık işletme cetvellerini vermedikleri tespit edilmiştir diye konuştu.
     Akçadırcı, şunları kaydetti:
     Sanayi sicil kanununa göre, sanayi işletmesi olarak değerlendirilen ve en az bir işçi çalıştıran işletmelerin sanayi sicile kayıt yaptırmaları, kayıtlı işletmelerin ise yılık işletme cetvellerini en geç 2013 yılı Nisan ayı sonuna kadar il müdürlüğümüze vermeleri ileride mağdur duruma düşmemeleri bakımından önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yıllık işletme cetvelleri en geç 30 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER