Yoksul öğrenciler dershaneye ücretsiz gönderilecek

Yoksul öğrenciler dershaneye ücretsiz gönderilecek


SİİRT (A.A) - Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, başarılı 375 yoksul öğrenciyi dershaneye ücretsiz gönderecek.
     Vali Yardımcısı Mustafa Pala, üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencisi 375 kişiye ücretsiz dershane olanağı sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Siirt, geçen yıl üniversite sınavlarında ve kamu personeli seçme sınavlarında Türkiye dereceleri elde etti. Eğitim alanında iddialıyız. Siirtin son yıllarda eğitim alanında elde ettiği çeşitli dereceler tesadüfi değildir. Ancak bunun sürdürülmesi gerekiyor. Bu da bize ek sorumluluklar getiriyor. Bu nedenle eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Vakıf olarak bütün imkanlarımızı kullanarak üniversiteye hazırlanan başarılı ama aileleri maddi açıdan yoksul olan 375 öğrenciyi ücretsiz olarak dershaneye gönderiyoruz.
     Öğrencilerin 5 ayrı dershaneye gönderildiğini belirten Pala, bunların dışında SODES kapsamında da 180 öğrencinin daha ücretsiz olarak dershanelere devamının sağlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yoksul öğrenciler dershaneye ücretsiz gönderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER